
Tarte Bavarois au citron, citronfromagetårta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 19%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 4 tim )
Se film, klicka på "Quelle Recette" under bilden.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Sockerkaksbotten (fr. Génoise): Vispa ägg och socker pösigt. Vispa samman med mjöl och vaniljsocker. Smörj en springform och häll i smeten. Grädda i ugn i 10-15 minuter. Låt kallna.
- Citronkräm: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skär smör i mindre bitar. Vispa ägg och socker pösigt i en vattenbadsbunke. Tillsätt citronjuice.
- Vattenbad: Ställ bunken över sjudande vattenbad (se > Koka i vattenbad). Tillsätt smör och vispa kontinuerligt tills smeten tjocknat något, blivit krämig. Tillsätt gelatinbladen och rör om tills de löst upp sig helt i smeten. Häll 1/3-del av smeten i en skål, vilket används till garnering. Låt smeten kallna.
- Crème chantilly: Vispa grädde till fast skum med socker. Läs mer > Så vispas grädde.
- Tårta: Vänd försiktig ner grädden i bunken med citronkräm (den större mängden). Se filmen. Fyll formen med sockerkaksbotten med smet. Inte ända upp, utan till ett par centimeter från kanten. Jämna till. Torka av formkanten. Rör om kvarvarande äggsmet och toppa tårtan försiktigt med denna. Ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar.
- Servera: Lossa tårtkanten från formen med en smal kniv. Ta bort springringen. Lossa tårtbotten från springbotten med kniven och flytta försiktigt över tårtan på tårtfat. Garnera gärna med citronskivor.