Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2592 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 180°C.
- Rensa fisk och skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i fisken 5 minuter. Ta ur fisken och låt torka på hushållspapper i 10 minuter (för att gratängen inte skall bli för vattnig).
- Smöra en stor ugnssäker form. Lägg fisken i botten av formen.
- Blanda ricotta, ägg och grädde och häll det över fisken. Salta och peppra lätt. Strö över riven ost. Gratinera i ugn i ca 40 minuter.
Kockens kommentar
Tillval: Vill man dryga ut rätten kan man lägga ett lager skivad potatis i botten på gratängen och sedan fisken ovanpå.
Passar till
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)