
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 781

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3125 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (2 tim 30 min + 48 tim )
- Marinera: Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas). Hacka morot och lök. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn. Vänd köttet en gång per dag.
- Dag 3: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme. Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden.
- Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.
- Sås: Häll grädde i en kastrull. Smaksätt med silad marinad, salt och peppar. Låt småkoka i 3-5 minuter.