Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

el. ris

 

 

Sallat

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 507

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2028 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 520 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 26%

el. ris Äts ej

Sallat 200.0 gram 1%

...

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Tvätta och halvera auergine på längden. Skär halvorna i klyftor.
  3. Finhacka dill. Skala och pressa vitlök. Blanda detta med olja och senap. Häll ut blandningen i en ugnssäker form. Lägg i auberginen och vänd runt dem ordentligt i blandningen. Sätt in i ugn cirka 20 minuter tills klyftorna fått fin färg.
  4. Skala och koka potatis (eller ris).
  5. Skala och finriv rotselleri och morot. Finhacka soltorkade tomater och sallatslök. Blanda och lägg ut på en stor tallrik.
  6. Salta och peppra spättafiléerna. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Vänd fileerna först i äggvispet, sedan i rotfruktsblandningen.
  7. Hetta upp olja i en panna på medellåg värme. Stek filérna i 3-5 min på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
  8. Förbered sallad. Lägg upp.

Kockens kommentar

Nina Ahlm: En god rätt med ett nyttigare alternativ till den klassiska ströbrödspaneringen. Det finns en poäng med att se upp med panerad mat. Panering har en förmåga att suga upp en hel del av det fett som rätten steks i.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem