Fiskburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fiskburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1423 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 306 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Raita: Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor.
  2. Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
  3. Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.
  4. Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.
  5. Värm brödet i ugnen någon minut.
  6. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.

Kockens kommentar

Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.

ALT. TILLBEHÖR:

T.ex. kaviarcrême

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem