Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1423 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Raita: Tärna gurka och tomat. Blanda med yoghurt och kryddor.
- Sätt ugnsgrillen på 150ºC.
- Hacka gräslök. Rensa fisken och skär i mindre bitar. Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar. Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.
- Blöt händerna och forma bullar. Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.
- Värm brödet i ugnen någon minut.
- Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita. Lägg på brödlocket.
Kockens kommentar
Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.
ALT. TILLBEHÖR:
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)