Hemlagad norrlandspölsa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Om pölsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagad norrlandspölsa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 615

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4917 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 568 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pölsa > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (1 tim 30 min + 10 min )

Köttresterna skall vara kokta av nöt, gris, får, eller storvilt som älg. Ej rimmat kött.

  1. Förbered: Lägg korngrynen i vatten och låt stå över natt.
  2. Nästa dag: Koka svål, lever, skalad hel lök, korngryn och lagerblad i vatten tills grynen bildar en tjockflytande massa.
  3. Koka potatis.
  4. Ta upp svål, lever, lök och lagerblad. Grovmal detta tillsammans med köttresterna och ansjovisen. I brist på kvarn kan det finhackas.
  5. Blanda den malda färsen med grynen. Smaksätt med kryddor och låt pölsan sjuda i 5 minuter.
  6. Avsmaka den noga och förstärk eventuellt med ansjovisspad.
  7. Servera pölsan med rödbetor och potatis.

Kockens kommentar

Laga gärna en stor sats och frys in det som blir över. Norrlandspölsa är en variant av klassisk pölsa som innehåller lunga och hjärta (se recept via länk nedan). Norrlandsvarianten görs i stället av köttrester och lever. Läs mer > Om pölsa.

Passar till

Klassisk pölsa av lungmos

Hemlagad pölsa utan inälvor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem