Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4775 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 26%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.
- Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.
- Låt svalna. Sikta över florsocker.
Kockens kommentar
Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används. En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott. Brownie är en amerikansk variant av kladdkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk