Annes kladdkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/tårta): 8

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Annes kladdkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 133 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet.
  4. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.
  5. Låt svalna. Sikta över florsocker.

Kockens kommentar

Att en kladdkaka är "kladdig" beror på att bakpulver inte används. En kladdkaka kan varieras på många olika sätt. Testa gärna kladdkaka med hallon, blåbär, passionsfrukt eller annat gott. Brownie är en amerikansk variant av kladdkaka. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med kokos

Passionerad kladdkaka

Kladdkaka med blåbär

Kladdkaka med hallon

Kladdkaka Campus

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem