
Kladdkaka med kokos och jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 10
Recept: 5738 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl, samt kokosflingor. Spar lite kokos till garnering. Vispa till jämn smet. Vänd ner jordgubbar.
- Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
- Sätt in i ugnen i 25 minuter.
- Servera med vispad grädde.
Kockens kommentar
Kladdkaka och brownies tillagas på sockerkakssmet utan bakpulver och med kakao och eller choklad. Kladdkaka vanligen med kakao och brownies oftast med choklad. Kladdkaka ofta i form av tårta eller i portionsform, brownies oftast bakad i form och skuren i rutor. Läs mer > Om kladdkaka, brownies.Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk