Kladdkaka med blåbär
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 390
            Kcal / portion: 561
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 5612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Lättina bären om de är frysta.
 - Sätt ugnen på 175ºC.
 - Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
 - Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blanda ner blåbär i smeten. Spara blåbär till garnering.
 - Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten.
 - Sätt in i ugnen i 35 minuter.
 - Ta ut kakan och låt den kallna.
 - Vispa grädde före servering och lägg på. Garnera med blåbär och eventullt med annan tillgänglig frukt.
 
Kockens kommentar
Blåbären bör vara osockrade. Minska sockermängden i smeten om blåbären är sockrade.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk