
Kladdkaka Campus (friluftsmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 440

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 17
Recept: 1896 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 21%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Smält smör i en kastrull. Stäng av värmen.
- Rör ner socker, vetemjöl, mjölkpulver, kakao och olja. Tillsätt vatten och rör till jämn smet.
- Tänd brännaren och grädda på svag värme under lock. För att undvika vidbränning kan det bli nödvändigt att försöka sig på en vändning.
- Servera gärna torkad frukt till kakan.
Kockens kommentar
Ett aktivt friluftsliv kräver energitillskott. Kladdkakor liksom torkad frukt är mycket kaloririka och söta. Tillsammans med att råvarorna är kompakta, enkla att ta med gör dem till lämplig friluftsmat. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.
Alternativ
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk