Kladdkaka Campus (friluftsmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (4/tårta): 4

 

Kockskolan:

 

Om kladdkaka, brownie >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kladdkaka Campus (friluftsmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 440

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1896 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 21%

Kolhydrater: 59%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kladdkaka, brownie > Äts ej

...

Skapat av
Primus

Tillagning (20 min )

  1. Smält smör i en kastrull. Stäng av värmen.
  2. Rör ner socker, vetemjöl, mjölkpulver, kakao och olja. Tillsätt vatten och rör till jämn smet.
  3. Tänd brännaren och grädda på svag värme under lock. För att undvika vidbränning kan det bli nödvändigt att försöka sig på en vändning.
  4. Servera gärna torkad frukt till kakan.

Kockens kommentar

Ett aktivt friluftsliv kräver energitillskott. Kladdkakor liksom torkad frukt är mycket kaloririka och söta. Tillsammans med att råvarorna är kompakta, enkla att ta med gör dem till lämplig friluftsmat. Läs mer > Om kladdkaka, brownie.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem