
Kladdkaka med nötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 466

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 8
Recept: 6756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 33%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Grovhacka nötter. Spara några nötter till dekoration.
- Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blada i nötterna.
- Smöra och bröa en springform. Häll i smeten.
- Sätt in i ugnen i 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna kallna.
- Vispa grädde före servering och lägg på. Dekorera med några nötter.
Kockens kommentar
Om man vill kan man med matringar stansa ut portionsbitar ur tårtan som på bilden ovan. Man kan också baka portionsbitar i matringar.
Kladdkakor är generell mycket kaloririka och denna i synnerhet. En stor bit av kakan (1/8-del) väger runt 175 gram och innehåller cirka 800 Kcal, dvs mer än en normal måltidsportion. Tårtan är också mycket mäktig, varför en god regel är att äta en halvportion, dvs dela den i 16 bitar i stället för 8.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk