Bräserad fläsklägg med asiatisk touch

Foto: Haochi chinese cooking

Bräserad fläsklägg med asiatisk touch

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläsklägg lång rimmad

1.0 

styck

Matlagningsvin

2.0 

msk

Salladslök

5.0 

styck

Ingefära

5.0 

cm

Strösocker

3.0 

msk

Lagerblad

8.0 

blad

Sichuanpeppar

1.0 

tsk

Stjärnanis

1.0 

styck

Sojasås kinesisk

6.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläsklägg >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 505 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläsklägg lång rimmad 1.0 styck 51%

Matlagningsvin 2.0 msk 0%

Salladslök 5.0 styck 1%

Ingefära 5.0 cm 2%

Strösocker 3.0 msk 7%

Lagerblad 8.0 blad 1%

Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%

Stjärnanis 1.0 styck 0%

Sojasås kinesisk 6.0 msk 3%

Vatten 6.0 dl 0%

 

Tillbehör:

Ris 3.0 dl 36%

 

Kockskolan:

Så lagas fläsklägg > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (2 tim + 30 min )

Se film, klicka på "Haochi" under bilden.

  1. Kött: I filmen används en stor hel lägg (~1,4 kg).
  2. Skumma av: Lägg köttet i kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker, låt koka några minuter, häll bort vattnet, skölj kött och kastrull (läs mer > Så skummar man). I filmen tillsätts några koppar vatten och några matskedar matlagnings­vin som kokas upp och sedan hälls bort.
  3. Lägg tillbaka köttet i kastrullen med skinnsidan ner. Skär ingefära i mindre bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt salladslök. Tillsätt övriga kryddor, soja och vatten. I filmen blandas två sorters soja, en vanlig och en extra mörk.
  4. Koka:  Lägg på lock och låt sjuda på svag värme tills köttet lätt lossar från benen. I filmen anges 1 timme, men 2 timmar är mer troligt. Vänd bitarna efter halva tiden.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servering: Kött med ben kan serveras som de är, eller så skär man bort svål och större fettmängder vilket blir aptitligare på tallriken. Servera med ben, eller frigör även detta.

Kockens kommentar

Färsk eller rimmad fläsklägg kan kokas, bräseras, ugnslagas, grillas eller rökas. Läs mer > Så lagas fläsklägg.

Vikt och näring: Svålen är inte medräknad i portions­vikt och inte heller i näringsberäkningen. Äts även svålen ökar portionsvikten med ~80 gram (= 589g) och energimängden med ~225 Kcal (= 816 Kcal) per portion. Det vill säga hög portionsvikt med högt energiintag. Om man i stället undviker både svål och ytligt fett så blir portionsvikten cirka ~440 gram vilket är en normal portionsvikt och energimängden ~365 Kcal per portion, vilket är ett lågt energiintag.

Fler recept inom Fläsklägg

Liknande recept som Bräserad fläsklägg med asiatisk touch