Päronpannkaka med tranbärsglass

Päronpannkaka med tranbärsglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Dinkelmjöl fint

2.5 

dl

Salt

0.5 

tsk

Mjölk

6.0 

dl

Ägg

3.0 

styck

Päron färsk

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Kardemumma krossad

1.0 

tsk

Valnötter hackade

1.0 

dl

Tranbär frysta utan socker

2.0 

dl

Honung flytande

4.0 

msk

Vaniljglass

1.0 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 1001

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4004 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 562 gram)

Ingredienser

Visa:

Dinkelmjöl fint 2.5 dl 13%

Salt 0.5 tsk 0%

Mjölk 6.0 dl 9%

Ägg 3.0 styck 5%

Päron färsk 3.0 styck 5%

Strösocker 2.0 msk 3%

Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%

Valnötter hackade 1.0 dl 12%

Tranbär frysta utan socker 2.0 dl 1%

Honung flytande 4.0 msk 7%

Vaniljglass 1.0 liter 45%

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen, ett i taget.
  2. Kärna ur och klyfta päronen. Blanda klyftorna med socker och kardemumma.
  3. Häll smeten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i bottnen. Lägg i päron och strö över nötter.
  4. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills den har stannat och fått fin färg, ca 25 min.
  5. Glass: Mosa ihop tranbär och honung. Mjukrör glassen tillsammans med bärmoset. Förvara glassen i frysen fram till servering.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Päronpannkaka med tranbärsglass