Glasstårta med choklad och jordgubbar

Glasstårta med choklad och jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Jordgubbar

150.0 

gram

Florsocker

12.5 

gram

Digestivekex choklad

75.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Philadelphiaost light }

240.0 

gram

Matlagningsyoghurt

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1427 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 90 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar 150.0 gram 4%

Florsocker 12.5 gram 4%

Digestivekex choklad 75.0 gram 26%

Smör normalsaltat 50.0 gram 25%

Philadelphiaost light } 240.0 gram 26%

Matlagningsyoghurt 200.0 gram 14%

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Mixa jordgubbarna fint tillsammans med florsockret.
  2. Smula sönder digestivekexen helt. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten.
  3. Blanda Philadelphia Marabou och matlagningsyoghurt med elvisp. Häll två tredjedelar av krämen i springformen. Fördela de mosade jordgubbarna på krämen och häll därefter över resten av Philadelphia-krämen.
  4. Marmorera lätt med ett gaffelskaft i lagren. Ställ därefter tårtan i frysen i minst 6 timmar, helst över natten. Tina något före servering.

Kockens kommentar

Philadelphiaosten ska vara marabouphiladelphia (283kcal per 100g), kaloriinnehållet blir därför lite missvisande.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Glasstårta med choklad och jordgubbar