Lantbröd med öl

Lantbröd med öl

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Öl (lättöl)

33.0 

cl

Vatten

1.0 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Dinkel fullkornsmjöl

125.0 

gram

Dinkel fullkornsmjöl

0.5 

msk

Honung

0.5 

msk

Flytande smör+olja

0.5 

dl

Vetemjöl

600.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 3039

GBR (GI) / port: 197

Recept: 3039 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 1239 gram)

Ingredienser

Visa:

Öl (lättöl) 33.0 cl 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Dinkel fullkornsmjöl 125.0 gram 15%

Dinkel fullkornsmjöl 0.5 msk 0%

Honung 0.5 msk 1%

Flytande smör+olja 0.5 dl 10%

Vetemjöl 600.0 gram 69%

Skapat av: carinafreij

Tillagning

  1. Blanda öl,vatten och smulad jäst i en degbunke. Tillsätt det grova mjölet och rör om tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt honung och olja och blanda. Låt stå 30 minuter tills degen bubblar.
  3. Tillsätt 300 gram vetemjöl och rör tills degen är elastisk.
  4. Lägg den på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 2 timmar).
  5. Knåda degen lätt och forma till ett runt eller avlångt bröd, låt jäsa 40 minuter.
  6. Baka brödet på nedersta falsen i 30 minuter i 225 grader.

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Lantbröd med öl