Lantbröd med öl
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 245
Kcal / portion: 3039
GBR (GI) / port: 197
Recept: 3039 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Öl (lättöl) 33.0 cl 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Dinkel fullkornsmjöl 125.0 gram 15%
Dinkel fullkornsmjöl 0.5 msk 0%
Honung 0.5 msk 1%
Flytande smör+olja 0.5 dl 10%
Vetemjöl 600.0 gram 69%
Skapat av: carinafreij
Tillagning
- Blanda öl,vatten och smulad jäst i en degbunke. Tillsätt det grova mjölet och rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt honung och olja och blanda. Låt stå 30 minuter tills degen bubblar.
- Tillsätt 300 gram vetemjöl och rör tills degen är elastisk.
- Lägg den på ett mjölat bakbord och knåda in resten av mjölet. Låt jäsa till dubbel storlek (cirka 2 timmar).
- Knåda degen lätt och forma till ett runt eller avlångt bröd, låt jäsa 40 minuter.
- Baka brödet på nedersta falsen i 30 minuter i 225 grader.
Fler recept inom Ej kategoriserade recept
Liknande recept som Lantbröd med öl
-
Apelsinbakad lax och svart bönsallad med rosmarin och mandel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Bovetevåffla med grön grädde ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Cheesecakeglass ¤
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Filodegspaket med kaneläpplen
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Grekisk sallad för en
Receptgivare:
-
Glasstårta med choklad och jordgubbar
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Grillad fisk med Uffes paprikasmörsås (LCHF-recept) ¤
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gunillas grönsaksgratäng
Receptgivare:
-
Gustafs Pasta
Receptgivare:
-
glasstårta med philadelfiaost
Receptgivare: