Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grön sparris färsk

300.0 

gram

Vit sparris färsk

8.0 

styck

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Mousserat vin

1.0 

dl

Skinka lufttorkad

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0

Recept: 780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 278 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 300.0 gram 10%

Vit sparris färsk 8.0 styck 20%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Vispgrädde 1.0 dl 46%

Mousserat vin 1.0 dl 9%

Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (45 min )

  1. Skölj och skiva grönsparrisen. Kasta torr nederdel. Skala och skär den vita sparrisen i änden.
  2. Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 minuter (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylkåp eller frys.
  3. Koka den vita sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Kyl av i kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
  4. Vispa grädden lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparrissoppan. Häll upp i glas. Häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten.

Fler recept inom Tonfiskmeny

Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)