Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%
Jordgubbar färska 12.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 12%
Passar till:
Champagne 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon. Skär i halvstora bitar.
- Smält choklad i vattenbad. Choklad får inte koka, bara smältas. Koka upp vatten i en kastrull och ställ en mindre kastrull i vattnet.
- Lägg ut smörpapper på en mindre bricka. Doppa gubbar och mango i chokladen. Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 minuter.
Kockens kommentar
Godsak till 12-slaget med passade skumpa?
Fler recept inom Tonfiskmeny
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar till 12-slaget?
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar till 12-slaget?
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan