Lent blomkålsmos till vardagskorven (LCHF-recept)

Lent blomkålsmos till vardagskorven (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

st stor

Chorizokorv svensk

4.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Philadelphia naturell }

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 572

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2290 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 395 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 st stor 10%

Chorizokorv svensk 4.0 styck 79%

Grädde 2.0 dl 31%

Smör normalsaltat 25.0 gram 8%

Philadelphia naturell } 50.0 gram 5%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Skär eller bryt blomkål i buketter. Skär stocken i tunna skivor.
  2. Värm under tiden upp grädde i en större kastrull. Lägg i blomkål, smör och salt. Stormkoka 5-10 minuter med lock på. Rör emellanåt så att det inte bränns i botten.
  3. Ta av locket. Koka under uppsikt tills det mesta av vätskan har kokat in och kålen är mosig.
  4. Ta bort från värmen. Vispa med t.ex. elvisp. Tillsätt osten som bindemedel. Vispa ordenligt. Krydda med vitpeppar och salt.
  5. Stek korv i smör till fin färg.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.
L1

Fler recept inom Ej kategoriserade recept

Liknande recept som Lent blomkålsmos till vardagskorven (LCHF-recept)