Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 41

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 500.0 gram 24%
Salladslök 2.0 styck 2%
Torrt vitt vin 1.0 dl 13%
Lantbuljong ekologisk 1.0 msk 4%
Vatten 5.0 dl 0%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
Pilgrimsmusslor med skal 2.0 styck 5%
Smör till stekning 1.0 msk 18%
Olivolja till stekning 1.0 msk 21%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.
- Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.
- Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.
- Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.
Passar till
Fler recept inom Kärlekstorsk
Liknande recept som Sparrissoppa
-
Sparrissoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan