Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1560 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskrygg 400.0 gram 20%
Potatis mjölig sort 4.0 styck 18%
Räkor med skal 400.0 gram 14%
Jordärtskocka 200.0 gram 7%
Mjölk 1.5 dl 6%
Smör normalsaltat 50.0 gram 23%
Smör till stekning 2.0 msk 12%
Blandsallat 20.0 gram 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 100°C.
- Skala potatis och jordärtskocka. Skär i mindre bitar. Koka med vatten och salt cirka 20 minuter.
- Salta och peppra torsken. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i torsken och stek cirka 1 minut på varje sida. Lägg torsken i ugnsfast fat och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.
- Skala räkorna. Slå av vattnet på potatis och jordärtskockor. Häll i mjölk, smör, salt och peppar. Vispa kraftigt till en slät mos. Lägg räkorna i moset.
- Servera räkmos, torsk och sallat på tallrik.
Fler recept inom Kärlekstorsk
Liknande recept som Torskrygg med skaldjursmos
-
Sparrissoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionscheesecake
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan