Torskrygg med skaldjursmos

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torskrygg med skaldjursmos

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Torskrygg

400.0 

gram

Potatis mjölig sort

4.0 

styck

Räkor med skal

400.0 

gram

Jordärtskocka

200.0 

gram

Mjölk

1.5 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Blandsallat

20.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 780

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1560 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 673 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskrygg 400.0 gram 20%

Potatis mjölig sort 4.0 styck 18%

Räkor med skal 400.0 gram 14%

Jordärtskocka 200.0 gram 7%

Mjölk 1.5 dl 6%

Smör normalsaltat 50.0 gram 23%

Smör till stekning 2.0 msk 12%

Salt och peppar 0%

 

Blandsallat 20.0 gram 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 100°C.

  2. Skala potatis och jordärtskocka. Skär i mindre bitar. Koka med vatten och salt cirka 20 minuter.

  3. Salta och peppra torsken. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i torsken och stek cirka 1 minut på varje sida. Lägg torsken i ugnsfast fat och ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

  4. Skala räkorna. Slå av vattnet på potatis och jordärtskockor. Häll i mjölk, smör, salt och peppar. Vispa kraftigt till en slät mos. Lägg räkorna i moset.

  5. Servera räkmos, torsk och sallat på tallrik.

Fler recept inom Kärlekstorsk

Liknande recept som Torskrygg med skaldjursmos