Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 222
    
                Kcal / portion: 614
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 10%
Grädde 2.5 dl 37%
Grön sparris färsk 250.0 gram 3%
Gul lök 0.5 styck 1%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Parmesan 100.0 gram 15%
Baguette, bagett 8.0 skivor 9%
Olivolja 0.5 dl 15%
Mangoldskott 100.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa sparrisen, skär bort torr ände.
Skär sparrisen i mindre bitar.
Skala och skiva lök. - Hetta upp smör i kastrull på medelvärme.
Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter.
Mixa med mixerstav. - Blanda ägg och grädde i en bunke.
Rör ihop detta med sparrismixet.
Riv ner parmesan i smeten.
Salta och peppra. Rör om. - Hetta upp olja i en mindre stekpanna.
Häll i smeten och sänk värmen.
Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan. - Hetta upp olivolja i stekpanna.
Skiva brödet och stek det gyllenbrunt. - Fördela mangold på tallrikar.
Lägg på bröd och omelett.
Garnera med lite lök eller grönt.
Ringla över lite balsamvinäger. 
Fler recept inom Menyförslag 2
Liknande recept som Sparrisomelett (förrätt)
- 
                
                  
                
                Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ankbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    