Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 242
    
                Kcal / portion: 3505
    
                GBR (GI) / port: 17
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Smör normalsaltat 150.0 gram 31%
Strösocker 0.5 dl 5%
Havregryn 2.5 dl 9%
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Fyllning:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%
Kesella vanilj } 500.0 gram 21%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Garnering:
Hallon 2.0 dl 1%
Blåbär färska 2.0 dl 2%
Mango tärnad 1.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och låt svalna.
Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper. - Blanda socker, havregryn och mjöl.
Rör ner smöret.
Tryck ut degen i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min till fin färg.
Ta ut och låt kallna. - Riv gult skal från citron.
Blanda hastigt med ost och kesella.
Fyll pajskalet med krämen.
Garnera med bär och frukt.
Tag av springformen försiktigt. 
Fler recept inom Menyförslag 2
Liknande recept som Citroncheesecake med bär
- 
                
                  
                
                Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ankbröst med rödlökssky, brysselkål, äpple och hasselbackspotatis
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citroncheesecake med bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    