Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Hälleflundra filé 600.0 gram 47%
Passionsfrukt 6.0 styck 4%
Honung flytande 1.0 msk 4%
Salt 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
Mungbönor kokta 4.0 dl 13%
Rödlök 1.0 styck 3%
Avokado 1.0 styck 12%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Romansallat baby 2.0 krukor 1%
Olivolja 2.0 msk 13%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
Dela fisken i portionsbitar.
Koka mungbönor om ej färdigkokta.
(Klicka på ingrediensen för instruktion) - Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt.
Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om. - Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken.
Toppa fisken med passionsfrukt.
Sätt in i ugnen i 10 minuter. - Skala och finhacka rödlök.
Skala avokado och ta bort kärnan.
Skär i mindre bitar.
Grovhacka romansallat. - Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.
- Fördela salladen på tallrikar.
Lägg på fisken.
Fler recept inom Menyförslag 3
Liknande recept som Passionerad hälleflundra
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Passionerad hälleflundra
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionerad kladdkaka
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan