Passionerad hälleflundra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Passionerad hälleflundra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hälleflundra filé

600.0 

gram

Passionsfrukt

6.0 

styck

Honung flytande

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Kajennpepparpulver

0.5 

tsk

Mungbönor kokta

4.0 

dl

Rödlök

1.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Romansallat baby

2.0 

krukor

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 371 gram)

Ingredienser

Visa:

Hälleflundra filé 600.0 gram 47%

Passionsfrukt 6.0 styck 4%

Honung flytande 1.0 msk 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%

Mungbönor kokta 4.0 dl 13%

Rödlök 1.0 styck 3%

Avokado 1.0 styck 12%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Romansallat baby 2.0 krukor 1%

Olivolja 2.0 msk 13%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
    Dela fisken i portionsbitar.
    Koka mungbönor om ej färdigkokta.
    (Klicka på ingrediensen för instruktion)

  2. Dela passionsfrukten och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt honung och lite salt.
    Spetsa med lite kajennpeppar. Rör om.

  3. Fetta in en ugnssäker form och lägg i fisken.
    Toppa fisken med passionsfrukt.
    Sätt in i ugnen i 10 minuter.

  4. Skala och finhacka rödlök.
    Skala avokado och ta bort kärnan.
    Skär i mindre bitar.
    Grovhacka romansallat.

  5. Blanda ovanstående med mungbönor i en bunke. Pressa över citron och tillsätt vinäger och olja, Salta och peppra.

  6. Fördela salladen på tallrikar.
    Lägg på fisken.

Fler recept inom Passionerad hälleflundra

Liknande recept som Passionerad hälleflundra