Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 34%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mascarpone } 250.0 gram 29%
Mörk choklad 200.0 gram 35%
Vispgrädde 2.0 dl 23%
Tillbehör:
Chokladrån } 8.0 styck 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 30 min )
- Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
- Smält chokladen i vattenbad:
Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp.
Lägg chokladen att smälta i tallriken. - Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
- Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex.
Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.
Fler recept inom Kall inkokt lax
Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)
-
Mozzarellinesallad med oliv- & kaprispesto (förrätt) ¤
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan