Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mascarpone }

250.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Chokladrån }

8.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Peach Pearl

Alkoholfri söt päroncider
Pris: 22 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 34%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Mascarpone } 250.0 gram 29%

Mörk choklad 200.0 gram 35%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

 

Tillbehör:

Chokladrån } 8.0 styck 13%

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.

  2. Smält chokladen i vattenbad:
    Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp.
    Lägg chokladen att smälta i tallriken.

  3. Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.

  4. Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex.
    Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.

Fler recept inom Kall inkokt lax

Liknande recept som Chokladig cheesecakemousse (efterrätt)