
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3064 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 26%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 2.0 styck 0%
Vispgrädde 3.0 dl 35%
Strösocker 3.0 msk 6%
Mascarpone } 100.0 gram 12%
Mörk choklad 70% 100.0 gram 19%
Glögg (vit) 2.0 dl 9%
Strösocker 1.0 msk 2%
Balsamvinäger röd } 2.0 krm %
Sirap ljus 1.0 msk 2%
Kanel 0%
Standardmjölk (röd) 1.0 cl 0%
Honung 0.5 msk 1%
Smör normalsaltat 30.0 gram 7%
Sesamfrön 0.5 dl 6%
Vallmofrön blå 1.0 msk 2%
Hallon färska 4.0 styck 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
Tillsätt gelatinbladen (utan vatten).
Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim). - Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C.
Koka ihop mjölk, honung och smör, ca 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg.
Ta ut och låt stelna. - Häll glöggsirap över pannacottan.
Garnera med hallon och citronmeliss.
Fler recept inom Ryggbiff
Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med vitglöggsirap och stjärnanissmaksatta sesam- och vallmoflarn
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef