Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 909

GBR (GI) / port: 19
Recept: 3637 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.2 kilo 54%
Barbercuesås tjock, söt 4.0 dl 25%
Salt 0%
Coleslaw:
Vitkål ansad 0.2 huvud 3%
Morot stor 1.0 styck 1%
Majonnäs äkta 0.5 dl 9%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Bakpotatis 4.0 st stora 34%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim + 12 tim )
- Marinera: Salta och pensla köttet rikligt med barberquesås. Lägg i ungsäker form. Låt marinera i kylskåp i minst 12 timmar.
- Coleslaw: Strimla vitkål, grovriv morot. Blanda med majonnäs, yoghurt, vinäger.
Ställ även coleslawen kallt över natt. - Dag 2 Bakpotatis: Sätt ugn på 225°C. Borsta potatisen ren. Stick små hål i den och lägg den på galler i ugnen. Beräkna minst 1,5 tim bakning.
Låt potatisen ligga kvar i ugnen även om den känns klar, den blir inte förstörd.
Servera potatisen med en klick marinad. - Kött: Sänk värmen till 175° efter 1 timme.
Sätt in köttet. Stek totalt i ca 1,5 tim (det skall vara välstekt). Vänd det efter halva tiden. Pensla köttet med marinaden några gånger under stektiden.
Kockens kommentar
I handeln finns bra barberquemarinader att köpa, oftast med god rökig smak.
Bakpotatis förstörs inte av att vara länge inne i ugnen. Fyra timmar = OK! Är man sent ute kan man t.ex. micra.
PASSAR TILL
Fler recept inom Texasspjäll
Liknande recept som Texasspjäll med bakad potatis
-
Räktartelette (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Texasspjäll med bakad potatis
Tid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Exotisk enkel fruktsallad (efterrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan