Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2884 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 16%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 700.0 gram 25%
Ägg 2.0 styck 4%
Vetemjöl 3.0 msk 3%
Ströbröd 2.0 dl 15%
Aromsmör:
Smör osaltat 200.0 gram 50%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Dragon färskhackad 2.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (55 min )
- Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 min.
- Kyckling: Sätt ugnen på 175°C.
Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kycklingfilé. Vik in kanterna och rulla ihop.
Bind ihop filéerna med hushållssnöre. - Panering: Vispa upp ägg i en skål.
Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra. - Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 min.
Förbered under tiden olika tillbehör.
Kockens kommentar
Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.
Passar till
Fler recept inom Chicken Kiev
Liknande recept som Chicken Kiev
-
Salladscoupe
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken Kiev
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef