Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

700.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Ströbröd

2.0 

dl

Smör till stekning

 

 

Smörpapper

 

 

Hushållssnöre

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör osaltat

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Dragon färskhackad

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2884 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 16%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 296 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 700.0 gram 25%

Ägg 2.0 styck 4%

Vetemjöl 3.0 msk 3%

Ströbröd 2.0 dl 15%

Smör till stekning 0%

Smörpapper %

Hushållssnöre %

 

Aromsmör:

Smör osaltat 200.0 gram 50%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Dragon färskhackad 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (55 min )

  1. Aromsmör: Riv citronskal och pressa juice. Hacka dragon. Blanda med smör salt och peppar. Forma till en stav och rulla in det i smörpapper. Lägg i frysen i 30 min. 

  2. Kyckling: Sätt ugnen på 175°C.
    Banka ut filéerna mellan smörpapper till tunna skivor. Skär det frysta smöret i bitar och lägg en bit i mitten på varje kyckling­filé. Vik in kanterna och rulla ihop.
    Bind ihop filéerna med hushållssnöre.

  3. Panering: Vispa upp ägg i en skål.
    Häll mjöl och ströbröd på varsitt fat.
    Rulla filéerna först i mjöl, doppa dem i ägg och slutligen i ströbröd. Salta och peppra.

  4. Tillagning: Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme tills de fått en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form och sätt i ugn i ca 30 min.
    Förbered under tiden olika tillbehör.

Kockens kommentar

Chicken Kiev är en klassisk rätt i Ukraina.

Passar till

Kokt ris

Kokt vit sparris

Fler recept inom Chicken Kiev

Liknande recept som Chicken Kiev