Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1995 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tonfiskfilé 640.0 gram 44%
Furikakekrydda 1.0 msk 2%
Avokado 4.0 styck 42%
Papaya färsk 400.0 gram 6%
Citron el. lime 1.0 styck 2%
Grön sparris färsk 12.0 styck 3%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Gnid in tonfisken med olivolja.
Strö över furikake (eller sesamfrön).
Ansa sparris och gnid in dem med lite olja. - Skala och skiva avokado.
Ansa och grovtärna papaya.
Blanda med rucola.
Lägg sallad på tallrikar.
Ringla över lite olivolja.
Pressa över lite citron- eller limejuice.
Salta och peppra. - Hetta upp en grillpanna utan fett på hög värme och halstra fisken ca 3 minuter på var sida. Halstra även sparrisen lätt.
Lägg över på salladstallrikarna.
Kockens kommentar
Furikake är en japansk kryddblandning bestående av svarta och vita sesamfrön, smulad nori och smulade shizoblad. Finns att köpa i välsorterade och asiatiska butiker. Alternativt använd sesamfrön tillsammans med lite salt och peppar.
Fler recept inom Halstrad tonfisk
Liknande recept som Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
-
Gazpacho (förrätt)
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kaffe- och chokladpannacotta med halloncouli
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm