Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 15

Formfranska

2.0 

styck

Rostbiff tillagad skivad

500.0 

gram

Skinka kokt skivad

500.0 

gram

Leverpastej bredbar

500.0 

gram

Bacon som knapersteks}

250.0 

gram

Majonnäs äkta

1.0 

dl

Kapris

4.0 

msk

Pepparrot nyriven

4.0 

msk

Senap fransk osötad

4.0 

msk

Smör normalsaltat

40.0 

gram

 

Garnering:

 

Creme fraiche

4.0 

dl

Färskost naturell slät

300.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Gurka

0.5 

skiva

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Lagrein

Mjukt rött vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 9

Recept: 9723 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 15%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 269 gram)

Ingredienser

Visa:

Formfranska 2.0 styck 32%

Rostbiff tillagad skivad 500.0 gram 7%

Skinka kokt skivad 500.0 gram 7%

Leverpastej bredbar 500.0 gram 15%

Bacon som knapersteks} 250.0 gram 6%

Majonnäs äkta 1.0 dl 7%

Kapris 4.0 msk 0%

Pepparrot nyriven 4.0 msk 0%

Senap fransk osötad 4.0 msk 1%

Smör normalsaltat 40.0 gram 3%

 

Garnering:

Creme fraiche 4.0 dl 13%

Färskost naturell slät 300.0 gram 9%

Tomater 2.0 styck 0%

Gurka 0.5 skiva 0%

Tillagning (40 min )

  1. Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. Riv pepparrot.
  2. Knaperstek bacon.
  3. Bygg upp i olika lager enligt följande:

    Bröd
    Leverpastej + stekt bacon
    Bröd + smör
    Skinka + senap
    Bröd + smör
    Kapris + majonnäs
    Rostbiff + pepparrot
    Bröd + smör (nederst)

    Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.
  4. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.

Kockens kommentar

Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Botten till smörgåstårta

Smörgåstårta med lax

Fler recept inom Smörgåstårtor

Liknande recept som Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej