Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 648

GBR (GI) / port: 9
Recept: 9723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Formfranska 2.0 styck 32%
Rostbiff tillagad skivad 500.0 gram 7%
Skinka kokt skivad 500.0 gram 7%
Leverpastej bredbar 500.0 gram 15%
Bacon som knapersteks} 250.0 gram 6%
Majonnäs äkta 1.0 dl 7%
Kapris 4.0 msk 0%
Pepparrot nyriven 4.0 msk 0%
Senap fransk osötad 4.0 msk 1%
Smör normalsaltat 40.0 gram 3%
Garnering:
Creme fraiche 4.0 dl 13%
Färskost naturell slät 300.0 gram 9%
Tomater 2.0 styck 0%
Gurka 0.5 skiva 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skär brödet på längden och skär bort kanterna. Skiva tomater och gurka. Riv pepparrot.
- Knaperstek bacon.
- Bygg upp i olika lager enligt följande:
Bröd
Leverpastej + stekt bacon
Bröd + smör
Skinka + senap
Bröd + smör
Kapris + majonnäs
Rostbiff + pepparrot
Bröd + smör (nederst)
Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp. - Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Garnera med gurka och tomat.
Kockens kommentar
Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. Använd alternativt vitt, ljust, eller mörkt formbröd.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Smörgåstårtor
Liknande recept som Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
-
Formbrödsbotten till smörgåstårta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fruktig smörgåstårta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: