
Aprilia
Jordgubbssmakande sommarcocktail med torrt italienskt mousserande vin.
Ingredienser
Jordgubbsvodka 2.0 cl
Persikolikör 2.0 cl
Jordgubbssyrup 2.0 cl
Prosecco } 1.5 dl
Garnering:
Jordgubbar färska 1.0 skiva
![]()
Skapat av
Cat Bar
Tillagning
- Rör alla ingredienser utom proseccon med is.
- Sila upp i cocktailglas och toppa med prosecco eller annat torrt mousserande vin.
- Garnera eventuellt med en jordgubbsskiva på glaskanten.
Kockens kommentar
Prosecco är ett torrt mousserande vin från området Veneto i nordöstra Italien och kan bytas ut mot andra torra mousserande viner.
Rörglas, barsked och cocktailsil är användbara verktyg för drinkar som skall röras med is.
Fler drinkrecept inom Borttagna drinkar
Liknande recept som Aprilia
-
Frozen Mango
Fräsch mangodryck.
För dem som önskar ett alkolfritt alternativ - ta bort rommen. -
Sylvester Passion
Läskande citrusdrink för varma dagar eller heta kvällar.
För den som vill ha ett alkoholfritt alternativ - ta bort starkspriten. -
Screwdriver
En superenkel och förrädiskt god drink!
Enligt sägnen lär en amerikansk oljearbetare i Iran på 1950-talet ha använt sin skruvmejsel för att röra om i denna drink. -
Rom och Cola / Cuba libre
"Drinking rum and coca cola" sjöng Andrew Sisters på 1940-talet, vilket gjorde denna enkla drink populär och odödlig. Drinken föddes dock 1898 som Cuba Libre.
-
Fläderbloms chaite (alkoholfri)
När det är kallt ute kan det vara gott med en varm, söt dryck t.ex. varm fläderblomssaft blandad med te.
-
Black Russchian
Världens mest kända On-the-Rocks (om man bortser från whisky-on-the-rocks och några till). Tillkom på Hotel Metropole i Bryssel, cirka 1950.
-
Almond Cigar
Denna "mandelcigarr" kan man hitta på Söders Hjärta i Stockholm.
-
Mint Julep
Från den USA-amerikanska södern kommer denna mintdrink, som där alltid varit mycket populär. Detta exemplar, blandat på Clarion Hotel i Stockholm, liknar i stor utsträckning originalet.
-
Mixed Hemingway
Denna jordgubbsdrink är en modifierad tävlingsvinnare från en kanadensisk tävling. Modifieringen har skett av barmästaren på restaurang Gondolen i Stockholm.
-
Squabble
En sofistikerad drink att tillreda och att dricka. Kanske lite för komplicerad för hemmiljö, så varför inte besöka upphovsmannen Niklas Ståhlström, i baren på brasserie Godot, Sthlm.