
Pink Lady
Detta är en av många varianter av Pink Lady. Den vi gillar bäst, vad tycker Du?
Tillagning
- Kyl ett martiniglas med is.
- Häll ingredienserna i en shaker. Skaka.
- Häll bort isen ur glaset.
Sila upp drinken i glaset.
Kockens kommentar
Pink Lady förekommer i ett stort antal varianter, men mestadels med gin, grenadin och äggvita. Ingrediensmängderna varierar. Ibland har man tillsatt lite grädde, eller sockerlag, ibland utan limejuice.
Ursprung okänt. Tips mottages med tacksamhet.
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Borttagna drinkar
Liknande recept som Pink Lady
-
Frozen Mango
Fräsch mangodryck.
För dem som önskar ett alkolfritt alternativ - ta bort rommen. -
Sylvester Passion
Läskande citrusdrink för varma dagar eller heta kvällar.
För den som vill ha ett alkoholfritt alternativ - ta bort starkspriten. -
Screwdriver
En superenkel och förrädiskt god drink!
Enligt sägnen lär en amerikansk oljearbetare i Iran på 1950-talet ha använt sin skruvmejsel för att röra om i denna drink. -
Rom och Cola / Cuba libre
"Drinking rum and coca cola" sjöng Andrew Sisters på 1940-talet, vilket gjorde denna enkla drink populär och odödlig. Drinken föddes dock 1898 som Cuba Libre.
-
Fläderbloms chaite (alkoholfri)
När det är kallt ute kan det vara gott med en varm, söt dryck t.ex. varm fläderblomssaft blandad med te.
-
Black Russchian
Världens mest kända On-the-Rocks (om man bortser från whisky-on-the-rocks och några till). Tillkom på Hotel Metropole i Bryssel, cirka 1950.
-
Almond Cigar
Denna "mandelcigarr" kan man hitta på Söders Hjärta i Stockholm.
-
Mint Julep
Från den USA-amerikanska södern kommer denna mintdrink, som där alltid varit mycket populär. Detta exemplar, blandat på Clarion Hotel i Stockholm, liknar i stor utsträckning originalet.
-
Mixed Hemingway
Denna jordgubbsdrink är en modifierad tävlingsvinnare från en kanadensisk tävling. Modifieringen har skett av barmästaren på restaurang Gondolen i Stockholm.
-
Squabble
En sofistikerad drink att tillreda och att dricka. Kanske lite för komplicerad för hemmiljö, så varför inte besöka upphovsmannen Niklas Ståhlström, i baren på brasserie Godot, Sthlm.