X-Mas de Light

X-Mas de Light

En julsmakande drink får man lätt om man använder glögg som ingrediens. I det här fallet har vi använt traditionell röd glögg. En annan julsmak är kanel, som vi smaksatt glaskanten med.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Glögg (röd)

4.0 

cl

Apelsinvodka

2.0 

cl

Fruktsoda

15.0 

cl

Iskuber

 

 

 

Tillbehör:

 

Citron juice+fruktkött

 

 

Apelsin hel

 

 

Strösocker

 

 

Kanel mald

 

 

Old Fashionglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Blanda lite socker och kanel på ett fat.
    Rimma glaset dvs fukta/gnid utsidan av glaskanten med en citronklyfta.
    Doppa glaskanten i socker-kanelblandning.

  2. Skär apelsin i klyftskivor.
    Fyll glaset till 2/3-delar med iskuber.

  3. Fyll på med kall glögg och vodka.
    Pressa lite citronjuice i glaset.
    Fyll upp med fruktsoda.
    Lägg på apelsinskivor.

Kockens kommentar

Välj glögg med önskad alkoholhalt. Alkoholfri glögg max 0,5%, lättglögg cirka 2%, vinglögg cirka 10%, starkvinsglögg cirka 15% och strakspritsspetsad glögg cirka 20%.

I stället för apelsinvodka man man välja mandarinvodka och som fruktsoda kan man välja t.ex. Sprite eller 7-Up.

Fler drinkrecept inom Starkvinsdrinkar

Liknande recept som X-Mas de Light

  • Recept på Americano

    Americano

    Denna bittersöta blandning av starkviner, en populär italiensk klassiker, är också förebild för den ginförstärkta Negroni.

  • Recept på X-Mas de Light

    X-Mas de Light

    En julsmakande drink får man lätt om man använder glögg som ingrediens. I det här fallet har vi använt traditionell röd glögg. En annan julsmak är kanel, som vi smaksatt glaskanten med.

  • Recept på Lussegrogg

    Lussegrogg

    Denna "lättgrogg" har tillretts av vit glögg och är en lättsam drink som ger julstämning.

  • Recept på Campari Cup

    Campari Cup

    En somrig och spännande drink komponerad av Calle Carboni, barchef på Riche i Stockholm.

  • Recept på Campione

    Campione

    En somrig och spännande drink komponerad av Calle Carboni, barchef på Riche i Stockholm.