Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1399 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 2.0 st små 22%
Creme fraiche 1.0 dl 23%
Forellrom saltad 200.0 gram 18%
Löjrom saltad 200.0 gram 18%
Stenbitsrom svart 200.0 gram 17%
Hummerfond konc. 2.0 tsk 2%
Ger en halv/portion
Kockskolan:
Så kokas hummer > Äts ej
Om skaldjursbuljong > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.
- Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet.
Servera.
Kockens kommentar
Köttandelen i en kokt hummer utgör cirka 1/4-del av totalvikten. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.
Hummer | Vikt | Ätbart | Köttvikt |
Liten | 400 g | 135 g | 95 g |
Medel | 600 g | 200 g | 145 g |
Stor | 800 g | 270 g | 190 g |
Större | 1000 g | 330 g | 240 g |
Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong.
Alternativ
Fler recept inom Hummerförrätter
Liknande recept som Hummerförrätt med tre sorters kaviar
-
Hummersallad med brynt hummersmör, löjrom och hasselnöt
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hummer med ingefärssås (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hummerförrätt med tre sorters kaviar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rå eller kokt hummer
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan