
Fire and ice
Leker med elden gör man ibland på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
Ingredienser
Bacardi (8 años) 5.0 cl
Kanelsockerlag 2.0 cl
Jordgubbar färska 2.0 styck
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Marie Laveau
Tillagning
- Dela jordgubbarna i bitar och lägg i en cognacskupa. Häll på rom och sockerlag.
- Värm spriten med en gasoltändare till spriten börjar brinna.
- Släck elden med en skvätt champagne.
Fler drinkrecept inom Rom cocktails
Liknande recept som Fire and ice
-
Frozen Mango
Fräsch mangodryck.
För dem som önskar ett alkolfritt alternativ - ta bort rommen. -
Daiquiri
Daquiri är en av de riktiga klassikerna och en av Hemingways favoritdrinkar när han vistades på Kuba och som han ofta intog på baren La Floridita (elfloridita.net) i Havanna på Kuba.
-
Frozen Upstairs Daiquiri
En Frozen Daiquiri är en Daiquiri som mixats med is i en blender. Den här framställda björnbärs- och jorgubbssmakande varianten har designats på Upstairs-Bar, Clarion Hotel i Stockholm.
-
Almond Cigar
Denna "mandelcigarr" kan man hitta på Söders Hjärta i Stockholm.
-
Fire and ice
Leker med elden gör man ibland på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
-
Bacardi Cocktail
Bacardi Coctail är en variant av Daquiri, där sockerlagen bytts ut mot grenadin. Skaka ingredienserna med is och sila upp i kylda glas. Drinken får bara blandas med Bacardi rom enligt högsta dostolsbeslut 1936 i New York.
-
Palm Beach
-
Pearl Necklace
Pearl Necklace är ett populärt drinknamn. Här en fruktig variant vars ansvarige utgivare är Daniel Nilsson på klassiska restaurangen/baren Tranan, Odenplan i Stockholm.
-
Mini Apple
På storhotellet Clarion i Stockholm kan man bli serverad Mini Apple i Upstairs-Bar. Denna "äppeldrink" smakar dock mer av svarta vinbär och mynta än av äpple.
-
Ljunggrens Frozen Mojito
Skillnaden mellan en "frozen" och en "vanlig" drink illustreras väl av Mojito i dess båda former. En frozen skapad av Bo Nilsson på Ljunggrens bar i Stockholm klassar vi som cocktail, medan den klassiska Mojiton är en långdrink.