Spanish Moss
Tequila och Kahlua (kaffelikör) ingår standardmässigt i en Spanish Moss. Därutöver vanligen Crème de Menthe (mintlikör), men som Jakob Kronér på Gondolen i Stockholm valt att byta ut mot citronjos, sockerlag och lösvispad grädde.
Ingredienser
Mörk lagrad tequila 3.0 cl
Kaffelikör (Kahlúa) 3.0 cl
Citronjuice 1.5 cl
Sockerlag 50/50 1.0 cl
Tillbehör:
Skapat av
Gondolen
Tillagning
- Lättvispa grädden.
- Häll allt utom grädden i en shaker. Skaka.
- Fyll ett glas till hälften med is och häll på drinken.
- Floata grädden (dvs skall flyta ovanpå).
Häll försiktigt grädden över en uppochned-vänd sked i drinkytan.
Jakob Kronér (bartender Gondolen) klassar denna drink i grupp "Crazy", men vi på Menyse anser det vara en Icy cocktail, eller varför inte en sour toppad med grädde? Eller är det en gräddcocktail?
Kockens kommentar
Spanish Moss (spansk mossa) är egentligen en svampväxt med upp till 3 m långa, silvergrå, skäggliknande knippen utan rötter, som växer på trädgrenar. Vatten och näring tas upp från luften. Arten är hemmahörande i Sydamerika och sydliga delar av Nordamerika.
Drinknamnet torde vara den symboliska likheten mellan "träd och skägg" och "drink och grädde".
Fler drinkrecept inom Icy gräddcocktail
Liknande recept som Spanish Moss
-
Scorpino
Tänk på Julia Roberts, medan Du avnjuter hennes favoritdrink, t.ex. på restaurang Söders Hjärta i Stockholm, där just det här exemplaret har tillretts.
-
Graceland
Denna kolasmakande tillägnad Elvis Presley (?) har producerats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
-
Spanish Moss
Tequila och Kahlua (kaffelikör) ingår standardmässigt i en Spanish Moss. Därutöver vanligen Crème de Menthe (mintlikör), men som Jakob Kronér på Gondolen i Stockholm valt att byta ut mot citronjos, sockerlag och lösvispad grädde.