Spanish Moss

Spanish Moss

Tequila och Kahlua (kaffelikör) ingår standardmässigt i en Spanish Moss. Därutöver vanligen Crème de Menthe (mintlikör), men som Jakob Kronér på Gondolen i Stockholm valt att byta ut mot citronjos, sockerlag och lösvispad grädde.

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Mörk lagrad tequila

3.0 

cl

Kaffelikör (Kahlúa)

3.0 

cl

Citronjuice

1.5 

cl

Sockerlag 50/50

1.0 

cl

Vispgrädde

 

 

Iskuber

 

 

 

Tillbehör:

 

Cocktailshaker >

 

 

Vispar >

 

 

Icy cocktailglas >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tillagning

  1. Lättvispa grädden.

  2. Häll allt utom grädden i en shaker. Skaka.

  3. Fyll ett glas till hälften med is och häll på drinken.

  4. Floata grädden (dvs skall flyta ovanpå).
    Häll försiktigt grädden över en uppochned-vänd sked i drinkytan.

Jakob Kronér (bartender Gondolen) klassar denna drink i grupp "Crazy", men vi på Menyse anser det vara en Icy cocktail, eller varför inte en sour toppad med grädde? Eller är det en gräddcocktail?

Kockens kommentar

Spanish Moss (spansk mossa) är egentligen en svampväxt med upp till 3 m långa, silvergrå, skäggliknande knippen utan rötter, som växer på trädgrenar. Vatten och näring tas upp från luften. Arten är hemmahörande i Sydamerika och sydliga delar av Nordamerika.

Drinknamnet torde vara den symboliska likheten mellan "träd och skägg" och "drink och grädde".

Fler drinkrecept inom Icy gräddcocktail

Liknande recept som Spanish Moss

  • Recept på Scorpino

    Scorpino

    Tänk på Julia Roberts, medan Du avnjuter hennes favoritdrink, t.ex. på restaurang Söders Hjärta i Stockholm, där just det här exemplaret har tillretts.

  • Recept på Graceland

    Graceland

    Denna kolasmakande tillägnad Elvis Presley (?) har producerats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.

  • Recept på Spanish Moss

    Spanish Moss

    Tequila och Kahlua (kaffelikör) ingår standardmässigt i en Spanish Moss. Därutöver vanligen Crème de Menthe (mintlikör), men som Jakob Kronér på Gondolen i Stockholm valt att byta ut mot citronjos, sockerlag och lösvispad grädde.