14 recept med Klassiska köttfärsrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Köttbullar med potatismos och gräddsås
Skölj händerna i kallt vatten då och då när du rullar bullar så kladdar det i...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
183 Kcal / 100g
1035 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock:
156 Kcal / 100g
769 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Biff ā la Lindström, originalet
En svensk klassiker populär i slutet på 1800-talet. Den finns flera uppfattni...
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
154 Kcal / 100g
319 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Wallenbergare original
Rätten lär ha tillkommit när Marcus Wallenberg, inspirerad från en utlandsres...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
204 Kcal / 100g
1136 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Kalvjärpe original
Kalvjärpe är en rätt som förekommer i vår tidigaste kokbokslitteratur. Från b...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
216 Kcal / 100g
870 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Gotländsk fårsmäcka
Färsen skall vara så lös att den "smäcker till" i pannan. Skall det...
Tid: 50 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
168 Kcal / 100g
647 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Kåldolmar
Kåldolmar är en klassisk svensk rätt, fast med turkiskt ursprung (dolma). Tilla...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Avancerat, Kock:
109 Kcal / 100g
651 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Klassisk köttfärslimpa
Klassisk fin köttfärs består av mald nötfärs med inblandning av kalvkött oc...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
143 Kcal / 100g
893 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Kålpudding
Puddingen kan blandas upp med kokt ris eller risgrynsgröt. Om man byter ut k...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
140 Kcal / 100g
808 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion
-
Råbiff - biff tartar
Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekän...
Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
157 Kcal / 100g
580 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion