22 recept med Klassiska nötkötträtter

  • Saltrulle

    Saltrulle

    Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att ...

    Tid: 4 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Svenskt Kött

    137 Kcal / 100g

    206 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Spädning: Vätska i långpannan ger fuktig värme och saftigare kött. Förr spädd...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    223 Kcal / 100g

    317 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)

    Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)

    Ursprungligen serverades rätten med kavring i stället för vitt bröd och lika ...

    Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    175 Kcal / 100g

    385 Kcal / portion

    GBR (GI) 10 / portion

  • Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis

    Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis

    Alternativa fyllningar:1. Selleri och ädelost.2. Skinka, basilika, svamp.3. Ans...

    Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    114 Kcal / 100g

    437 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    116 Kcal / 100g

    473 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Pytt i panna

    Pytt i panna

    I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...

    Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    136 Kcal / 100g

    476 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Sjömansbiff, Bryggarbiff

    Sjömansbiff, Bryggarbiff

    Sjömansbiff är en klassisk maträtt tillagad av skivad fransyska, ytter- eller...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    89 Kcal / 100g

    480 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök

    Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök

    Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt p...

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    92 Kcal / 100g

    506 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...

    Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    104 Kcal / 100g

    551 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Elefantöra

    Elefantöra

    Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    120 Kcal / 100g

    559 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem