22 recept med Klassiska nötkötträtter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Sjömansbiff, Bryggarbiff
Sjömansbiff är en klassisk maträtt tillagad av skivad fransyska, ytter- eller...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
89 Kcal / 100g
480 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt p...
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
92 Kcal / 100g
506 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
109 Kcal / 100g
570 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Slottstek var förr klassisk finmat på söndagar. För elegantare sås, smaksätt ...
Tid: 2 tim 20 min , Svarighet: Medel, Kock:
109 Kcal / 100g
588 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Alternativa fyllningar:1. Selleri och ädelost.2. Skinka, basilika, svamp.3. Ans...
Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
114 Kcal / 100g
437 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis
Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
116 Kcal / 100g
473 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Elefantöra
Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
120 Kcal / 100g
559 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Pytt i panna
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
136 Kcal / 100g
476 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Saltrulle
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att ...
Tid: 4 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Svenskt Kött
137 Kcal / 100g
206 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion