22 recept med Klassiska nötkötträtter

  • Elefantöra

    Elefantöra

    Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    120 Kcal / 100g

    559 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader

    Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader

    Rulader är en maträtt med överraskning, beroende på vad man fyller dem med. K...

    Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    182 Kcal / 100g

    877 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Skomakarlåda

    Skomakarlåda

    Skomakarbiff (skomakarbit) är den bakre delen av biffraden. På biffens ovansi...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Tommy Myllymäki, Mitt Kök

    193 Kcal / 100g

    1113 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    "Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    167 Kcal / 100g

    741 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops

    Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...

    Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    104 Kcal / 100g

    551 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Klassisk kokt porterstek

    Klassisk kokt porterstek

    Smaksättning varierar i olika recept, vilket kan vara vitlök, portvin, vitp...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    172 Kcal / 100g

    729 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Pytt i panna

    Pytt i panna

    I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...

    Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    136 Kcal / 100g

    476 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle

    Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle

    På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukos...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    226 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...

    Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    109 Kcal / 100g

    570 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    116 Kcal / 100g

    473 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem