22 recept med Klassiska nötkötträtter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Elefantöra
Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
120 Kcal / 100g
559 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Rulader är en maträtt med överraskning, beroende på vad man fyller dem med. K...
Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
182 Kcal / 100g
877 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Skomakarlåda
Skomakarbiff (skomakarbit) är den bakre delen av biffraden. På biffens ovansi...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
193 Kcal / 100g
1113 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)
"Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
167 Kcal / 100g
741 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Kalops är klassisk svensk husmanskost, en enklare variant av fransosens Boe...
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
104 Kcal / 100g
551 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Klassisk kokt porterstek
Smaksättning varierar i olika recept, vilket kan vara vitlök, portvin, vitp...
Tid: 2 tim , Svarighet: Medel, Kock:
172 Kcal / 100g
729 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Pytt i panna
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, kor...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
136 Kcal / 100g
476 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
På den gamla goda tiden var Salta biten en uppskattad söndagsfrukos...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:
226 Kcal / 100g
875 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:
109 Kcal / 100g
570 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis
Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
116 Kcal / 100g
473 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion