40 recept med Klassiska fiskrätter

  • Halstrad apelsinmakrill

    Halstrad apelsinmakrill

    En normalstor hel makrill väger cirka 500 gram, vilket ger en riklig portion ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:

    190 Kcal / 100g

    960 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Kall inkokt lax

    Kall inkokt lax

    Kall inkokt lax är en midsommarklassiker. Receptet hämtat från "Klassisk...

    Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Sv. Institutet SI

    197 Kcal / 100g

    729 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé

    Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé

    Laxaladåb är en klassisk rätt som innebär kokt lax i gelé. Benämns ibland &qu...

    Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    201 Kcal / 100g

    856 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Alspånsrökt lax i grill

    Alspånsrökt lax i grill

    Annan fet fisk tillagas på samma sätt, men anpassa tillagningstid efter fiske...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    201 Kcal / 100g

    353 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Laxpudding med skirat smör, eller sillpudding

    Laxpudding med skirat smör, eller sillpudding

    Laxpudding är en klassik rätt populär på 1800-talet och in på 1900-talet, bla...

    Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Sv. Institutet SI

    202 Kcal / 100g

    1224 Kcal / portion

    GBR (GI) 12 / portion

  • Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

    Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

    Tid: 40 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    215 Kcal / 100g

    655 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Halstrad sik med citron och rosmarin

    Halstrad sik med citron och rosmarin

    Patrik: När jag besöker Åland brukar jag försöka köpa färsk sik och den får...

    Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    221 Kcal / 100g

    1046 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Klassisk inkokt makrill, kokt makrill

    Klassisk inkokt makrill, kokt makrill

    Inkokt (= kall) makrill var förr vanligt på smörgås­bordet. Fisken kan ocks...

    Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1

    226 Kcal / 100g

    953 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Lax och torsk i potatismos

    Lax och torsk i potatismos

    Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:

    236 Kcal / 100g

    842 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Gravad laxfisk

    Gravad laxfisk

    Gravad lax äts med fördel med kokt potatis och gravlaxsås. Eller varför inte ...

    Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    260 Kcal / 100g

    761 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem