194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Klassiskt rätt på smörgåsbordet inte minst till jul. Utmärkt gott på hårdmack...
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
204 Kcal / 100g
221 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Makaronipudding, makaronilåda
En klassisk rätt för alla barn.
Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock:
131 Kcal / 100g
543 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Scampi Fritti var en vanlig och populär rätt på svenska restauranger på 197...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x2
148 Kcal / 100g
875 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Klassisk surstek
Surstek marineras på klassiskt vis i starkt syrlig lag av svagdricka (numera ...
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
151 Kcal / 100g
820 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa
En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
85 Kcal / 100g
548 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
219 Kcal / 100g
1014 Kcal / portion
GBR (GI) 4 / portion
-
Kalvjärpe original
Kalvjärpe är en rätt som förekommer i vår tidigaste kokbokslitteratur. Från b...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
216 Kcal / 100g
870 Kcal / portion
GBR (GI) 8 / portion
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:
71 Kcal / 100g
408 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion
-
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Receptet enligt Tore Wretmans Svensk Husmanskost. Jämför med recept > Pa...
Svarighet: Medel, Kock:
216 Kcal / 100g
892 Kcal / portion
GBR (GI) 21 / portion
-
Höns- eller kycklingfrikassé
Förr lagade man hönsfrikassé, numera av kyckling. Detta recept är ett snabbt ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock:
93 Kcal / 100g
538 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion