194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Ättiksströmming, inlagd strömming

    Ättiksströmming, inlagd strömming

    Klassiskt rätt på smörgåsbordet inte minst till jul. Utmärkt gott på hårdmack...

    Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    204 Kcal / 100g

    221 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Makaronipudding, makaronilåda

    Makaronipudding, makaronilåda

    En klassisk rätt för alla barn.

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock:

    131 Kcal / 100g

    543 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Scampi fritti, en 70-talsklassiker

    Scampi fritti, en 70-talsklassiker

    Scampi Fritti var en vanlig och populär rätt på svenska restauranger på 197...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan x2

    148 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Klassisk surstek

    Klassisk surstek

    Surstek marineras på klassiskt vis i starkt syrlig lag av svagdricka (numera ...

    Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    151 Kcal / 100g

    820 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa

    En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längr...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    85 Kcal / 100g

    548 Kcal / portion

    GBR (GI) 9 / portion

  • Gratinerade havskräftor

    Gratinerade havskräftor

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    219 Kcal / 100g

    1014 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Kalvjärpe original

    Kalvjärpe original

    Kalvjärpe är en rätt som förekommer i vår tidigaste kokbokslitteratur. Från b...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:

    216 Kcal / 100g

    870 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Potatis- och rotfruktssoppa

    Potatis- och rotfruktssoppa

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    71 Kcal / 100g

    408 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Klassisk pitepalt ā la Wretman

    Klassisk pitepalt ā la Wretman

    Receptet enligt Tore Wretmans Svensk Husmanskost. Jämför med recept > Pa...

    Svarighet: Medel, Kock:

    216 Kcal / 100g

    892 Kcal / portion

    GBR (GI) 21 / portion

  • Höns- eller kycklingfrikassé

    Höns- eller kycklingfrikassé

    Förr lagade man hönsfrikassé, numera av kyckling. Detta recept är ett snabbt ...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Medel, Kock:

    93 Kcal / 100g

    538 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem