194 recept med Svensk mat, husmanskost
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Makaroner är klassisk mat på i mitten av 1900-talet när "pasta" var...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
123 Kcal / 100g
621 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan
215 Kcal / 100g
211 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Man kan använda urbenad laxsida med skinn vilket blir enkla...
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock:
187 Kcal / 100g
647 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Bruna bönor med fläsk
Bruna bönor äts numera främst i Sverige, där de blev populära på 1800-talet. ...
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:
131 Kcal / 100g
627 Kcal / portion
GBR (GI) 23 / portion
-
Ölandskroppkakor
Ölandskroppkakor lagas av kokt och rå potatis. Andelen rå varierar från 50% t...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
212 Kcal / 100g
1008 Kcal / portion
GBR (GI) 17 / portion
-
Biff Greta, Biff special
Biff Special och Biff Greta är två likartade recept av biff stekt med senap, ...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
168 Kcal / 100g
642 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Hemkokta havskräftor
I brist på dillkronor används dillfrön. Spadet kan även smaksättas med anis...
Svarighet: Medel, Kock:
106 Kcal / 100g
318 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
110 Kcal / 100g
606 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Wallenbergare original
Rätten lär ha tillkommit när Marcus Wallenberg, inspirerad från en utlandsres...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
204 Kcal / 100g
1136 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Hemrörda råa lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpt lin...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
354 Kcal / 100g
1329 Kcal / portion
GBR (GI) 12 / portion