Grupper inom
                Bakformar, kakformar ¤:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
            Struvjärn är ett bakverktyg som används för tillagning av struvor. Struvjärnet doppas i struvsmet och sedan i het frityrolja, vilket ger vackert stjärnformade, luftiga och frasiga kakor. Struvjärn kan man hitta i specialbutiker, på nätet och på loppmarknader.
Struvor är friterade bakverk av vetemjöl, ägg, mjölk eller vatten, matfett, socker och salt. De är mycket fett- och sockerrika. Struvor används som kaffebröd och är känt sedan 1500-talet. Till finska struvor behövs inte ett struvjärn (se dito recept). Läs mer > Om struvor. Jämför > Krustadjärn.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2018-01
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara