Keso® = Swedish fresh cheese
Keso® = fromage frais suédoi
Keso® = formaggio fresco svedes
Keso® = schwedischer Frischkäse
Keso® = queso fresco sueco
Keso är Arlas varumärke för grovgrynig färskost. Läs mer > Om färskost.
- Osttyp: Lantlig färskost ("cottage cheese") av komjölk.
- Ursprung: Arla, Sverige. Registrerat varumärke 1958.
- Tillverkning: Se > Om färskostar.
- Form: Grynig ostmassa.
- Användning: Keso kan används i sallader, röror, fyllningar i bakad potatis och pajer, till desserter, frukt och bär. Lämplig även som smörgåspålägg eller som lätt måltid.
- Passande dryck: -
- Ytskikt: Vit, grynig ostmassa.
- Snittyta: Vit, grynig ostmassa.
- Konsistens: Lös, halvfast ostmassa.
- Smak: Fyllig, gräddsmakakande.
- Lagring: Lagras ej.
- Fetthalt: Mager ost, 4% fetthalt. Keso mini 1,5%. Keso smaksatt 3-6%.
- Förvaring: Kylskåp högst +8°C.. Hållbar cirka tre veckor i oöppnad förpackning. Går ej att frysa.
- Kommentar: Kesella förekommer även smaksatt på olika sätt.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2014-12
Läs mer
Recept med Keso®
Det finns 1 recept med Keso®
-
Småländsk ostkaka
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Arla