brisket of veal
              
                
                poitrine de veau
              
                
                petto di vitello
              
                
                Kalbsbrust
              
                
                pecho de ternera
              
Kalvbringa är kalvens bröstkorg. Köttet används oftast för kokning, till rätterna oxbringa och pepparrotskött, till grytor etc.
Tunnbringa är kalvens bukmuskler, fett och bindväv, dvs magpartiet (motsvarar kollap på oxen).
Tunnbringa med eller utan ben kokas till dillkött eller kalvfrikassé. Benfri tunnbringa passar för bräsering t.ex. till kalvrulader. 
Ribbad bringa = urbenad bringa.
Klassiska rätter med kalvbringa:
- Benig kalvstek TW 138
 - Kokt kalvbringa med dillsås TW 139
 
Recept med Kalvbringa }
Det finns 2 recept med Kalvbringa }
- 
                
                  
                
                Pressylta
Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Dillkött av kalv i syrlig sås, kalvfrikassé
Tid: 2 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan