
Veteflingor
Latin: Triticum

wheat flakes

flocons de blé

fiocchi di frumento

Weizenflocken

copos de trigo
Veteflingor (flocons de blé) är till form och konsistens likt majsflingor och förväxlas lätt. Tillverkning av flingorn sker på samma sätt, dvs kornen klipps och ångkokats med socker, salt och malt. Därefter har de valsats, plattats till och slutligen rostats. Flingorna berikas vanligtvis med järn och vitaminer. Flingor av fullkornsvete är fiberrika och vanligast förekommande.
- Vikt/omvandling: 1 dl = 10-15 ggram. 100 g = 7-10 dl.
- Smak: Lite karaktär av fullkornsbröd.
- Alternativ vara: Corn flakes (se > Majsflingor).
- Försäljning: Förekommer i alla butiker.
- Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.
Hälsa/näring: Veteflingor har högt näringsvärde och är rikt på fibrer, vitaminer och mineraler. Sockerhalten varierar, men är ofta hög.
SÅ ANVÄNDS VETEFLINGOR
Veteflingor används mest till frukost på samma sätt som majsflingor, med mjölk, fil, frukt och annat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-02
Läs mer
Majsflingor Havregryn, havreflingor Rågflingor Vetekärnor