Rågflingor

Rågflingor

(rågfibrer)

Latin:

Engelsk översättning

rye flakes

Fransk översättning

flocons de seigle

Italiensk översättning

fiocchi di segale

Tysk översättning

Roggenflocken

Spansk översättning

escamas de la centeno

Rågflingor är klippta eller hela korn av råg, som ångpreparerats och pressats till flingor. De liknar havregryn, men skiljer sig från veteflingor (som liknar corn flakes).

  • Vikt/omvandling: 1 dl = 40 gram. 100 gram = 1,85 dl.
  • Smak: Lite karaktär av fullkornsbröd, lätt "mjöliga" i smaken snarlikt havregryn.
  • Alternativ vara: Havregryn.
  • Försäljning: Säljs i papperförpackning.
  • Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.

Hälsa/näring: Rågflingor har högt näringsvärde och är rikt på fibrer (cirka 13%), vitaminer och mineraler.

Miljö: Det finns flingor av biodynamiskt odlad råg.


SÅ ANVÄNDS RÅGFLINGOR


Flingorna används i matbröd, blandas i müsli och kokas till gröt.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-02

Läs mer

Havregryn, havreflingor Veteflingor Majsflingor Om råg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem