
Kokt röding med romsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2697 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Så lagas röding > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och koka potatis. Klipp/hacka gräslök.
- Koka upp lättsaltat vatten i kastrull. Sänk till låg värme. Lägg i fisken och sjud i cirka 5 minuter, eller ta av kastrullen och låt fisken ligga i vattnet i 10-14 minuter.
- Sås: Koka upp vatten och fond i en kastrull och tag sedan av kastrullen från plattan.
- Skär smör i bitar och lägg i kastrullen. Smält smöret under omröring. Krydda med peppar. Lägg i romen.
- Ta upp fisken, dra av skinnet. Skär ut filéerna. Häll såsen på tallrikar, lägg dit filéerna. Strö klippt gräslök över.
Kockens kommentar
Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Receptet passar även för annan (lax-)fisk.
Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)