Kokt röding med romsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så kokas fisk >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Så lagas röding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt röding med romsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2697 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 435 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så kokas fisk > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Så lagas röding > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och koka potatis. Klipp/hacka gräslök.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i kastrull. Sänk till låg värme. Lägg i fisken och sjud i cirka 5 minuter, eller ta av kastrullen och låt fisken ligga i vattnet i 10-14 minuter. 
  3. Sås: Koka upp vatten och fond i en kastrull och tag sedan av kastrullen från plattan.
  4. Skär smör i bitar och lägg i kastrullen. Smält smöret under omröring. Krydda med peppar. Lägg i romen.
  5. Ta upp fisken, dra av skinnet. Skär ut filéerna. Häll såsen på tallrikar, lägg dit filéerna. Strö klippt gräslök över.

Kockens kommentar

Det finns olika slags rödingar, i Sverige främst storröding och fjällröding. Läs mer > Klicka på ingrediensen. Receptet passar även för annan (lax-)fisk.

Portionsberäkning: En normalportion fisk bör väga 140 gram efter tillagning. Beräkna 150 gram per portion för rå filé utan skinn, 175 gram för rå fisk med skinn och minst 200 gram för rå hel urtagen fisk med huvud.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem